אור יהודה העפילה לתחרות הארצית בפרס החינוך

העירייה צלחה את השלב הראשון בתחרות שמתקיימת מדי שנה ובוחנת את ההשקעה בחינוך, התכניות החינוכיות, המדדים והאקלים החינוכי. ראש העיר, ליאת שוחט: "חשוב לנו להקדיש תשומת לב לכל תלמיד ותלמידה בעיר ולהתאים לה את החליפה המותאמת בדיוק עבורו"


עיריית אור יהודה צלחה את השלב הראשון בתחרות פרס החינוך הארצית. מדובר במפעל חשוב שמקיים משרד החינוך לרשויות שמשקיעות השקעה ייחודית בחינוך. במסגרת השלב הראשון, הציגו נציגי אגף החינוך בעירייה בראשות דלילה אשכנזי את התכניות החינוכיות הרבות שמתבצעות בעיר, את נתוני החינוך שמראים על מגמת שיפור משנה לשנה ושמו זרקור על התכנית האסטרטגית לחדשנות בחינוך שמיושמת בעיר בשנה וחצי האחרונות.

ועדת הפרס בוחנת בין השאר נושאים כמו פיתוח יוזמות בתחום הערכים והאקלים החינוכי, טיפוח מעורבות הורים, קהילה ושותפויות, קידום למידה והוראה שמותאמות למאה ה-21, חיזוק מנהיגות חינוכית וקידום חינוך איכותי במערכת החינוך הקדם-יסודי. את כל הנושאים שמקדמת העירייה הציגה אשכנזי בפני מנהלת מחוז תל אביב, חיה שיטאי, ונציגי המחוז הנוספים והמפקחות מטעם המשרד.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אנו משקיעים בחינוך משאבים רבים, אבל לא רק. חשוב לנו להקדיש תשומת לב לכל תלמיד ותלמידה בעיר ולהתאים לה את החליפה המותאמת בדיוק עבורו. בחלוף ארבע שנים של העבודה שלנו, אנחנו רואים שיפור עצום לעומת המקום שבו היינו קודם לכן. המועמדות שלנו לפרס חשובה, אבל היא לא חזות הכול. אנחנו נמשיך להשקיע כדי לראות את ההישגים של תלמידינו".

דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך: "העיר ובראשה ליאת שוחט משקיעה משאבים רבים בהון האנושי ובתקציבים ייעודיים. כל אלה מובילים לקידום יעדי העיר שכוללים, בין היתר, קידום הישגי לומדים בזכאות לבגרות, בצמצום משמעותי באחוזי הנשירה, בטיפוח אקלים בית ספרי מיטבי, בפיתוח מקצועי, בהפעלת מנגנוני הכלה והשתלבות ברמת תלמיד 24/7 , 365 יום, בחשיבת רצפים החל מגיל הרך ועד סיום לימודיהם ב-י"ב, בשותפות הורים, בקידום תכניות לצמצום פערים לימודיים וקידום תכניות למצוינות".

צילום: דוברות עיריית אור יהודה

בצילום: מנהלת אגף החינוך, דלילה אשכנזי, יחד עם צוות האגף מציגים בפני ועדת הפרס המחוזית