כנס המתגייסים: סא"ל שחר ספדה והסטנדאפיסט אסף יצחקי הופיעו בפני השמיניסטים

מחלקת הנוער ב"נפגשים" הפיקה כנס עבור בני הנוער שיוצאים לגיוס, שנת שירות, מכינות ושירות לאומי. במהלך האירוע הוצבו דוכני מידע, הוגשה ארוחת ערב והועלו הופעות. שי הוענק לכל מתגייס. אלירן אליה, מ"מ וסגן ראש העיר: "לאחר שחרורכם, נמתין לכם בזרועות פתוחות עם סל ש


מחלקת הנוער ב"נפגשים" מרכזים קהילתיים אור יהודה כינסה בשבוע שעבר את בוגרי כיתות י"ב לכנס מתגייסים שנועד לברך אותם רגע לפני היציאה לגיוס, לשנת שירות, למכינות ולשירות לאומי. הערב נפתח בארוחת ערב מושקעת וכלל מפגש עם נציגי המערכת הצבאית. כמו כן, הוצבו דוכני מידע מטעם מרכז קזז לצעירים, תכנית ניצוץ, לשכת הגיוס וכוורת.

 

האירוע נערך במעמד סגן ומ"מ ראש העיר, אלירן אליה, המשמש גם כיו"ר הנהלת "נפגשים", שאמר למתגייסים: "שירות משמעותי הוא כל מקום בו תרגישו משמעותי, זה לא משנה התפקיד. החשוב והמשמעותי הוא התוכן שיוצקים לתפקיד, המהות שלכם שבאה לידי ביטוי בנתינה, בהשפעה, בחינוך, בהשקעה ובכלל ביחס שאתם מפגינים כלפי הסביבה וכלפי התפקיד שלכם, ובקיצור מכלול הערכים שקיבלתם במערכת החינוך העירונית ובמסגרות הבלתי פורמליות בעיר. אור יהודה הופכת לעיר שמקדמת צעירים, ולאחר שחרורכם אנו נמתין לכם בזרועות פתוחות עם סל של כלים חדש, משמעותי עוד יותר״.

 

במהלך הכנס, נהנו המשתתפים מריקוד של להקת המחול אלגרו והרצאה מעניינת ומרתקת של סמח"ט כפיר - סא"ל שחר ספדה איתו מחלקת הנוער מקיימת קשר הדוק ומיוחד. בתום האירוע עלה הסטנדאפיסט אסף יצחקי שלא הפסיק להצחיק את הנוכחים עד תום ההופעה.

 

מחלקת הנוער העירונית עומלת רבות כל השנה על מנת לעודד את בני הנוער בעיר לקיים שירות צבאי ולאומי משמעותי, לחזק את החוסן האישי ולקדם מיומנויות וכישורים בינאישיים לקראת המעבר למסגרת החדשה. בכנס מסוג זה אנו מצליחים להעניק להם את מירב הכלים הנדרשים על מנת להקל על המעבר, להשריש את החוסן האישי, להטמיע ערכים ולהוביל אותם לנקודת התפתחות אישית לפרק המשמעותי בעבורם. האירוע הופק על ידי תחום השירות המשמעותי במחלקת הנוער העירונית של "נפגשים" מרכזים קהילתיים ובהובלת גל עוזר מנהלת מחלקת הנוער העירונית.

 

החזון של מפגשים הוא שכל אחד בעיר ירגיש משמעותי, מעורב ושייך, כאשר החזון בא לידי ביטוי בכלל הפעילויות ובפרט במחלקת הנוער באמצעות התנדבות, מעורבות, חיבורים בין אוכלוסיות שונות ועשייה משמעותית. מאות רבות של בני נוער משתתפים באופן קבוע במועדונים, תנועות הנוער, אירועים וכו'. גם השנה הוענק שי לכל המשתתפים ובני הנוער שבחרו להתנדב שנה נוספת בנוסף לשירות הצבאי המלא.