פתיחת מקלטים ללינה בבתי הספר, טיפול עם מתנדבים במקלטים הפרטיים

מאז תחילת מבצע "עם כלביא" באור יהודה חושבים מחוץ לקופסה: 8 מקלטים בבתי הספר נפתחו ומזרונים מחולקים לתושבים. מתנדבי "עיר מקלט" ומכינת לביא נכנסו למקלטים פרטיים כדי לאפשר את הכשרתם. ראש העיר, ליאת שוחט: "מייצרים פתרונות יש מאין כדי לאפשר לתושבים להתמגן"


עיריית אור יהודה ממשיכה לעבוד סביב השעון בשבוע האחרון מאז תחילתו של מבצע "עם כלביא". השבוע נפתחו באופן רשמי לא פחות משמונה מקלטים בבתי הספר הפרוסים ברחבי העיר במטרה לאפשר לינת לילה עבור התושבים שמעוניינים בכך, כל זאת על רקע העובדה שיש בעיר מוקדים שבהם אין מרחבים מוגנים תקניים.

עיריית אור יהודה

ראש העיר, ליאת שוחט, החליטה להכשיר את המקלטים הללו תוך חלוקת מזרונים ושמיכות לתושבים כדי לשהות במקום בטוח ומוגן במשך כל הלילה ולהימנע מהתרוצצות למרחבים מוגנים רחוקים.

 

המקלטים שנפתחו נמצאים בבתי הספר סעדיה גאון, אלונים, בית אקשטיין, בית הנוער קדימה בוגרים, יעדים, סביונים, ברנקו וייס במבנה החדש ברחוב ההסתדרות ומכתב מאליהו בנות.

 

בנוסף, מתנדבים מטעם עמותת "עיר מקלט" וכן חניכי מכינת לביא הפועלת בעיר פרוסים ברחבי אור יהודה כדי לסייע לבעלי מקלטים פרטיים לבצע ניקיונות, צביעה והכשרות של המקלטים כך שיוכלו להשתמש בהם בזמן אזעקה. במשך השבוע האחרון נכנסו המתנדבים למקלטים רבים בתיאום עם ועדי הבניינים ובעזרת העירייה כדי לבצע את התיקונים הנדרשים ובכך השמישו מקלטים רבים כדי להקל על האוכלוסייה שמתקשה בכך. יודגש כי מקרים מורכבים אינם מטופלים על ידי המתנדבים ועל התושבים לקדם פיתרונות באופן עצמאי או לחילופין להגיע למרחב מוגן תקני בזמן ההתרעה שניתן.

המקלטים שנפתחו נמצאים

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת ומייצרים פיתרונות יש מאין כדי לדאוג לכך שכל התושבים שלנו יקבלו את המענים הנדרשים הן במקלטים הציבוריים שמתוחזקים על ידינו, הן במקלטי בתי הספר שפתחנו והן במקלטים הפרטיים ככל שמתאפשר. זו הזדמנות להודות למתנדבים המסורים שלנו שהפשילו שרוולים ועושים עבודת קודש עבור התושבים שלנו".

 

צילומים: דוברות עיריית אור יהודה