פתיחת קמפוס ההורים הראשון באור יהודה: שומרים על מוגנות ברשת

אגף החינוך השיק את הקמפוס כדי להנגיש מידע להורים עם התמקדות בנושאים המשפיעים על רווחת ילדיהם: ההרצאה הראשונה הייתה של ד"ר עמיר גפן, מומחה בינלאומי למוגנות ברשת, שסיפק כלים פרקטיים להורים להתמודדות עם איומים ברשת


 

אגף החינוך בעיריית אור יהודה השיק קמפוס הורים במטרה להנגיש מידע עדכני ורלוונטי להורים תוך התמקדות בנושאים מהותיים המשפיעים על רווחת ילדיהם. המפגש הראשון שהתקיים בשבוע שעבר במרכז הסייבר הוקדש לנושא מוגנות ברשת בעידן הבינה המלאכותית (AI) – סוגיה אקוטית בעידן הדיגיטלי.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה כי מטרת הקמפוס היא ליצור מרחב למידה משמעותי להורים, שבו יוכלו להיחשף לתכנים קריטיים ולרכוש כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרי ההורות המודרנית. היא הדגישה כי הבחירה לעסוק בראש ובראשונה במוגנות ברשת משקפת את החשיבות שהעירייה רואה בשמירה על ביטחון הילדים בסביבה הדיגיטלית המתפתחת.

 

את ההרצאה המרכזית העביר ד"ר עמיר גפן, מומחה בינלאומי למוגנות ברשת, ממייסדי מוקד 105 ומומחה בתחום הבינה המלאכותית. בהרצאתו סיפק גפן להורים תובנות מעמיקות וכלים פרקטיים להתמודדות עם איומים ברשת, לרבות עבירות מין מקוונות, הטרדות, אלימות ברשת, ביוש (שיימינג) וסכנות נוספות.

בראש ובראשונה במוגנות ברשת משקפת את החשיבות שהעירייה

במפגש השתתפו גם עופר בוזי, סגן ראש העיר, ודלילה אשכנזי , מנהלת אגף החינוך, שציינה כי מדובר בערב ראשון בסדרת הרצאות מתוכננות שייערכו תוך שיתוף ההורים בבחירת נושאים שמעסיקים אותם.

 

המשתתפים יצאו מהמפגש עם ידע מעשיר ותחושת ביטחון גבוהה יותר בכל הנוגע להתמודדות עם האתגרים הדיגיטליים של ילדיהם.

 

צילומים: דוברות עיריית אור יהודה