אור יהודה אירחה את מנהלי אגפי החינוך במחוז והציגה את ה"בינה המוניציפלית"
פורום מנהלי אגפי החינוך הגיע לביקור יחד עם חיה שיטאי, מנהלת מחוז ת"א, במרכז הסייבר והחדשנות הדיגיטלית בעיר. מנהלת אגף החינוך של אור יהודה, דלילה אשכנזי, הציגה כיצד העיר הופכת לעיר "בינה מוניציפלית" עם הטמעת ה-AI במערכת החינוך ובמערכת העירונית
אגף החינוך בעיריית אור יהודה בראשות דלילה אשכנזי אירח אתמול (ראשון) את פורום מנהלי אגפי החינוך של מחוז תל אביב - 15 רשויות, כל זאת יחד עם מנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך, חיה שיטאי. במסגרת הביקור, הציגה אשכנזי כיצד העיר הופכת לעיר "בינה מוניציפלית" ועד כמה ה-AI נכנס במלוא התאוצה לאור יהודה.

מנהלי אגפי החינוך התארחו במרכז הסייבר החדש בעיר. בדבריה ציינה אשכנזי את חזונה של ראש העיר, ליאת שוחט, להפוך את החלום למציאות בהשקעה החינוכית עם תקציבים ייעודיים שתכליתם האצה בערכי החדשנות והמצוינות. "יצרנו תודעת עיר ותנועת נפש עירונית שמובילה עיר שלמה שנכנסה לתחום הבינה המלאכותית ויישומי ה-AI במספר מישורים", ציינה אשכנזי.
בין השאר פירטה מנהלת אגף החינוך של אור יהודה כיצד הוטמע נושא ה-AI בשנתיים האחרונות ברמה המוניציפאלית עם גיוס אקדמיות ומומחים בעלי שם ארצי ובינלאומי למהלך העירוני, ובדגש על הטכניון. בין השאר מקיימת העירייה קורסים לכלל התלמידים באמצעות מרכז הסייבר והחדשנות הדיגיטלית, מקדמת קורסי AI עבור התלמידים המצטיינים במרכז המצוינות, מקדמת קורסים דומים לתלמידי המועדוניות בעיר ומטמיעה למנהלים ולצוותי החינוך כלים וקורסים יישומיים בכל המיגזרים.

מעבר לעבודה השוטפת במערכת החינוך, מתקיימת עבודה אינטנסיבית ברמת ארגון העירייה כחלק משיתוף הפעולה עם "בלומברג סגול". בין השאר צוות מטעם העירייה מיפה כ-170 עובדים שיעברו קורסי הכשרה ייעודיים ללמידת מיומנויות באופיס Ai, Bi ובהמשך ייפתחו קורסים לתושבים.

צילומים: דוברות עיריית אור יהודה