צפו: שעונים חכמים חולקו באור יהודה לחירשים ולכבדי שמיעה כדי לקבל התרעה לאזעקות
כ-100 שעונים של חברת שיומי חולקו לתושבים שאותרו וקיבלו הדרכה מקיפה. בעת הישמע אזעקה, השעון ירטוט בידו של התושב ויאותת לו להגיע למרחב המוגן. ראש העיר, ליאת שוחט: "פרויקט חברתי חשוב מאין כמוהו"
כ-100 שעונים חכמים של חברת שיומי חולקו היום (ראשון) לחירשים ולכבדי שמיעה, תושבי אור יהודה, כדי לקבל התרעה מדויקת מטעם פיקוד העורף לאזעקות. ראש העיר, ליאת שוחט, הנחתה את מנהלת אגף שח"ק, ד"ר אסתי אשל, לקדם רכש של השעונים שיקלו על האוכלוסייה שמתקשה לשמוע את הצופרים בעת הישמע אזעקה.

על המשימה לחלוקת הצמידים הייתה מופקדת סוזי מארק, מנהלת יחידת צרכים מיוחדים בעירייה, שגייסה עובדים ומתנדבים, חלקם כאלה שמדברים בשפת הסימנים, וכן בנות שירות לאומי של מועדונית קדימה שסייעו גם הן בהתקנת השעונים. לפרויקט שותפה גם רכזת נגישות עירונית, נורית שולמן. בעת הישמע אזעקה, הצמיד רוטט למשך 10 שניות ומספק לתושב התרעה שעליו להגיע באופן מיידי למרחב המוגן.
התושבים שקיבלו את הצמידים קיבלו הדרכה על אופן השימוש בשעונים ובהפעלתם והודו לעירייה על היוזמה החשובה. ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "זהו פרויקט חברתי חשוב מאין כמותו. אני רואה חשיבות רבה לכך שכל התושבים ללא יוצא מן הכלל יקבלו התרעה בעת הישמע אזעקה ואני שמחה שהצלחנו להגיע לעשרות תושבים במסגרת הפרויקט הזה. אין ספק שהשעונים הללו יכולים להציל חיים ובעיקר לספק שקט נפשי עבור התושבים ובני משפחתם. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה".



צילומים: סטודיו ישראל