לילך שם טוב, שחוותה אלימות במשפחה, הרצתה באור יהודה

במסגרת יום המאבק באלימות כלפי נשים וביוזמת ארגון העובדים, התקיימה הרצאתה המצמררת של לילך שם טוב ששלושת ילדיה נרצחו על ידי אביהם כאקט של נקמה בה. את עובדי העירייה קיבל מיצג מרגש עם דמויותיהן של הנשים שחוו אלימות במשפחה


בשבוע שעבר צוין יום המאבק באלימות כלפי נשים, כאשר עובדות ועובדי העירייה השתתפו בהרצאה מרתק של לילך שם טוב. האירוע התקיים ביוזמת יו"ר ארגון העובדים יונית דלאל יחד עם יועצת ראש העיר למעמד האישה חנה פיזואטי יוסף בהיכל התרבות בעיר. עוד לפני ההרצאה, פגשו העובדים מיצג יוצא דופן בכניסה להיכל התרבות כאשר הועלו דמויות של נשים שחוו אלימות במשפחה בשנה האחרונה יחד עם שלטי מחאה בצבעי אדום ושחור כנגד אלימות. הבאים לא היו יכולים להישאר אדישים למראה שהמחיש בצורה ויזואלית את התופעה העגומה עם שמות הנשים שנרצחו, גילן ודמויותיהן.

לאחר מכן התקיימה הרצאתה המצמררת של לילך שם טוב שלאחר 13 שנות נישואים ו-3 ילדים החליטה להיפרד מבעלה לאתר שחוותה אלימות. לאחר הפרידה הוא החל לאיים עליה כי יפגע בילדים ובעצמו. לילך הגישה תלונה במשטרה ודיווחה לרשויות הרווחה. לאחר שמצבו הנפשי מעט השתפר, הותר לו לקחת את הילדים לביתו. ביום הולדתה, כשהילדים שהו בביתו, סימם אותם ורצח אותם בדקירות סכין כשהם ישנים.

המקרה של שם טוב לא השאיר שום עין יבשה בקהל ובעיקר חשף את הנתונים הקשים המראים כי למעלה מ-200 אלף נשים בישראל נפגעות מאלימות מדי שנה. בממוצע נרצחות 20 נשים על רקע מגדרי בכל שנה. ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה: "על כולנו מוטלת החובה להיות ערים לחברינו, למשפחתנו, לקרובינו, לשכנינו כדי למנוע את אירוע האלימות הבא. אם אתן נחשפות למקרי אלימות או לחשש כלשהו, גלו ערבות הדדית והציעו כתף תומכת. בדקו עם השכנה, החברה, האחות, הקולגה האם היא חשה פחד, חווה אלימות פיסית, אלימות מילולית או מוטרדת ע"י גבר. תנו לה יד ודווחו!"