תלמידי אור יהודה פועלים לשנות את "תרבות השיח"
140 תלמידי כיתות ט' מכל בתי הספר ופרלמנט הילדים השתתפו בהאקתון יזמות שעסק בשיימינג, והעלו רעיונות שיקודמו להתמודדות בנושא: הפעלת קו חם לתלמידים, הקמת "נאמני וואטסאפ", הצבת תיבת פתקים בבית הספר למי שחווה שיימינג, ועוד. ראש העיר, ליאת שוחט: "גאה בתלמידים"
140 תלמידי ט' מכלל בתי הספר העל יסודיים באור יהודה יחד עם פרלמנט הילדים של בתי הספר היסודיים לקחו חלק בהאקתון יזמות בנושא "לא התקוונתי" - כוחה של מילה במסגרת התכנית האסטרטגית בחינוך המופעלת על ידי אגף החינוך בעירייה. התלמידים השתתפו בשישה מושבים שבהם העלו תובנות, רעיונות ויוזמות חדשות בנושא ואלו יקודמו בעזרת צוות אגף החינוך ומינהל חברה ונוער, וכן באמצעות סטודנטים מהקריה האקדמית אונו.

בין היוזמות הרבות שהועלו כדי להתמודד עם תופעת השיימינג נדונו מספר רעיונות יישומיים מאוד שהועלו על ידי התלמידים עצמם, כגון קידום תחרות נושאת פרטים להפקת סרטונים העוסקים בנושא, הפעלת קו חם לתלמידים כשהם מתמודדים עם שיימינג, יהיה על הקו השני תלמיד בוגר שיוכל לסייע ולתמוך.

כמו כן, הועלה רעיון לקדם פלטפורמה דיגיטלית באתר העירייה שבה יועלו מסרים חיוביים, וכן הוצע כי תוצב תיבת פתקים במקום מרכזי בבתי הספר שבה כל מי שרע לו יוכל לשלשל פתק וניתן יהיה ליצור עמו קשר. אחד הרעיונות היפים שעלו היה לקדם "נאמני וואטסאפים", נבחרת תלמידים שתוודא שהשיח שמתקיים בוואטסאפ הוא נקי משיימינג, ובהתאם לכך במידת הצורך ידווחו מקרים שחורגים מהנהלים. כמו כן, הוצע ליצור אלגוריתם שיזהה מילים קשות העולות בוואטסאפ, ובהתאם לכך תתבצע התראה לטיפול במקרים מהסוג הזה.
ההאקתון התקיים בהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט, וביוזמת מנהלת אגף החינוך, דלילה אשכנזי ואתי רביאן, ראש צוות עיר ומפקחת מינהל חברה ונוער במחוז ת"א. השתתפו בו התלמידים, מפקחים, צוות המינהל במחוז ת"א, מנהלים, צוותי חינוך, נציגים והסטודנטים מהקריה האקדמית אונו.
ליאת שוחט ציינה בכנס: "אני גאה בתלמידים ומאמינה בכוחם לשנות את המציאות של תרבות השיח והגברת הכבוד ההדדי. באמצעות שיתוף הפעולה שמתרחש כאן נוכל לבצע שינוי תודעתי והתנהגותי בקרב התלמידים בעיר שלנו. אני גאה לראות את השותפויות בין אנשי החינוך - עולם המבוגרים ועולם התלמידים כדי ליצור יחד חברת מופת טובה יותר". דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך, הוסיפה: "התלמידים שלנו הם סוכני השינוי להובלת מוביליות חברתית בנושא שיח מכבד ותקשורת מיטיבה. יותר מכך, יוזמות התלמידים יוצגו בערב אסטרטגי של החינוך ובהמשך נציגות תלמידים תהיה חלק בלתי נפרד מהאמנה היישובית שהעיר מובילה בהובלת ראש העיר שלנו".

בהמשך המפגש שמעו המשתתפים את הרצאתו המרתקת של רן בראון, מנהל מכון "מתגברים", מומחה תוכן בתחום "מוגנות ברשת" והתנהגויות סיכון בקרב בני נוער. רן שיתף את התלמידים על עולם המדיות השונות: וואטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק ועוד, התייחס לחשיבות גבולות המרחב והשיח ברשתות החברתיות, העלה את הנורות האדומות בנושאי השיימינג וסיפק טיפים חשובים להימנעות מהתמכרות למדיות בצד החשיבות והעוצמה שבידיהם להוביל לשינוי חברתי בבחינת "תעבירו את זה הלאה".