אור יהודה פועלת לשפר את איכות התכנון תוך צמצום מגבלת הגובה

העירייה באמצעות אגף ההנדסה פועלת לאפשר הרחבה של זכויות הבנייה, מהלך שיאפשר לספק מענה לתועלות ציבוריות, כגון יותר שטחים לטובת הציבור. ראש העיר, ליאת שוחט: "התהליך יאפשר לנו להקים יותר פארקים, מבני ציבור ומבני חינוך"


עיריית אור יהודה באמצעות אגף ההנדסה בראשות מהנדסת העיר,  אדר' ליאת בן אבו, פועלת בחודשים האחרונים כדי לצמצם את מגבלת הבנייה לגובה בעיר, ובכך לאפשר הרחבה של זכויות הבנייה, צעד שאם יצלח, יאפשר לספק מענה לתועלות ציבוריות כגון יותר שטחים לטובת הציבור.

 

כידוע, הקרבה לנתב"ג משפיעה על אופי התפתחות העיר, כשהחל משנת 1997 נקבעה מגבלת גובה המאפשרת בנייה של עד 86 מטר מעל פני הים במרבית העיר (כ-15 קומות מקסימום). בשנים האחרונות אושרו חריגות מעבר לכך של עד 10 מטרים (כ-3 קומות נוספות) בתכניות נקודתיות, כל זאת כתוצאה מההתפתחויות הטכנולוגיות בענף התעופה המאפשרות בחינה מחודשת של המגבלות כפי שנקבעו בתמ"א 2/4 בשנת 1997.

 

בימים אלו מקדמת העירייה מספר רב של תכניות במסגרת התחדשות עירונית, כאשר תכניות אלו מציעות לרוב צפיפות יחידות דיור גבוהה המקשה על התכנון. על כן העירייה פנתה אל הגופים האמונים על הנושא בבקשה לערוך תהליך שיכלול בחינה של חריגה מגובה הבינוי המותר כיום באופן כולל. התהליך שצפוי להסתיים בעוד מספר חודשים, מהווה מעבר מביצוע בדיקה צרה וממוקדת של כל פרויקט בעיר לבחינה ולראייה כוללת על המרחב העירוני, צעד שיאפשר לעירייה לכוון את התכנון בצורה הטובה והבטוחה תוך ודאות תכנונית מלאה כבר בשלבים הראשוניים של התכניות על בסיס מפה ברורה של מגבלות התעופה הרלוונטיות.

אור יהודה - המרכז של המרכז.JPG

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "השכנות עם נתב"ג מנעה מאיתנו במשך שנים לבנות לגובה, אך במידה ונצליח לצמצם את המגבלה הזו, נוכל לספק מענה טוב ואיכותי יותר לצרכים הציבוריים, כגון הקמת פארקים, מבני ציבור ומבני חינוך. לשמחתי הרבה, אנו זוכים לשיתוף פעולה מצד גורמי התכנון וכולי תקווה שבקרוב נהיה אנשי בשורות, צעד שייטיב משמעותית עם התכנון העתידי של השכונות הוותיקות בעיר".