מידע אודות איסוף ופינוי של גזם גרוטאות וסוגי פסולת שונים

לפירוט המלא של רשימת השכונות והרחובות לפינוי גזם

למועדי פינוי אשפה ביתית

עיריית אור יהודה, באמצעות האגף לתחזוקה ושיפור חזות העיר, משקיעה מאמצים מרובים בשיפור פני העיר, שמירה על ניקיונה, טיפוח ושיפור רמת השירותים בעלות שנתית המסתכמת במיליוני שקלים.

האגף לתחזוקה ושיפור חזות העיר פועל במרץ ובמסירות, תוך אכיפת חוקי העזר העירוניים, למתן שירותים לתושבים כגון: ניקיון וטיפוח חזות העיר, פינוי אשפה גזם וגרוטאות, הדברת מזיקים, תחזוקת הרחובות והגנים ותחזוקת מערכות החשמל, המים והביוב.

הוצאת גזם וגרוטאות על ידי התושבים במועדים הקבועים להלן, תעזור לעירייה לבצע את הפינויים ביעילות ובכך נשפר את ניקיון העיר וחזותה.

הוצאת הגזם והגרוטאות תיעשה על ידי התושבים לחזיתות הבתים בצורה מסודרת לפי סדר שבועי קבוע, רק בערב שלפני יום הפינוי על ידי העירייה.

לפינוי כמויות גדולות וחריגות של גזם וגרוטאות, שלא ביום הפינוי הקבוע, יש לתאם עם אגף שפ"ע ותחזוקה בעירייה טלפונים: 03-5388882, 03-5388876 או למוקד העירוני  106. חריגה מנוהל זה תגרור קנסות ואי נעימות.

קנסות וענישה: תושב שיוציא מחוץ לביתו גזם ו/או גרוטאות ו/או פסולת כלשהי, שלא ביום הפינוי הקבוע, או ישליך פסולת בניין למדרכה או למכולה, שאינה מיועדת לכך, צפוי לקנס בסך בין 430 ₪ ל- 660 ₪, בהתאם לעבירה, וינקטו נגדו כל הצעדים העומדים לרשות העירייה על פי כל דין.

סוגי פסולת והטיפול בהם

סוג הפסולת

מה שייך לסוג זה

מה הטיפול

גזם וגרוטאות

גזם עצים, שיחים וגינון, ענפים, דשא מכוסח, בשקיות ניילון בלבד, דוודים, רהיטים, מכשירי חשמל, ושאר חפצים ישנים וגרוטאות

הוצאה לחזיתות הבתים בצורה מסודרת ביום הקבוע בטבלה להלן , בערב

פסולת ביתית

שקיות אשפה קשורות בלבד, שאריות מזון

הכנסה לפח האשפה ולא לצידו.

חל איסור לתלות שקיות לחם על פחים.

בקבוקי פלסטיק

בקבוקי משקה בגדלים שונים

השלכה לתוך מתקני העירייה לצורך מיחזור.

פסולת נייר

עיתונים ישנים, נייר ביתי, עלונים, מגזינים וכו'

הכנסה למיכלי איסוף מתאימים לסוגי הנייר השונים.

(בחלק מבתי המגורים קיים פח בחדר האשפה)

פסולת קרטון

ארגזים, אריזות למוצרי חשמל, ואריזות שונות

יש לקפל ולהכניס לתוך מתקן איסוף קרטון הקרוב. חל איסור להניח אריזות ליד או בסמוך למתקן

פסולת בניין

אבנים, חול, בלוקים, וכל פסולות כתוצאה מעבודות בנייה, שיפוץ והריסה

חל איסור מוחלט על השלכת פסולת בניין ברשות הרבים או במכולות אשפה.

על התושב לפנות פסולת בניין על ידו או על ידי קבלן מורשה לאתר הטמנה מוסדר בלבד