דלג על בר ימין

אור יהודה מתברגת בצמרת הרשויות בחינוך

8/05/2018 14:40
אור יהודה מתברגת בצמרת הרשויות בחינוך

אור יהודה רושמת קפיצה מדהימה של לא פחות מעשרה שלבים ולראשונה מתמקמת בצמרת הערים בארץ בתחום החינוך כשהיא ממוקמת במקום ה-19 – כך עולה ממדד מדלן לבתי הספר וליישובים המבוסס על הישגי התלמידים במקצועות הליבה בבחינות המיצ"ב שנערכו בשנים האחרונות עד 2017, ועל תוצאות בחינות הבגרות במקצועות החובה שנערכו בשנת 2016.

מדד מדלן הוא ממוצע משוקלל של מדדי בתי הספר שנמצאים באותה עיר, לפי מספר התלמידים בכל בית ספר. על פי המדד, אור יהודה, שבה ישנם 17 בתי ספר, רשמה זינוק של עשרה שלבים לעומת הציון שקיבלה בשנת 2015, כשציון המדד שלה כעת הוא 67. הציון הזה מאפשר לעיר להיכנס לראשונה לתמונת 20 הערים והיישובים המובילים בארץ בזכות ההשקעה הרבה שנעשתה בשנים האחרונות, ולעקוף בדרך יישובים מדירוג כלכלי-חברתי גבוהים משלה.

כידוע, שליש מתקציב עיריית אור יהודה בשנים האחרונות מוקצה לטובת תחום החינוך, ובמקביל בשנים האחרונות יצאה לדרך רפורמת יובלים שכללה שינוי של מבני החינוך, מינוי מנהל לבית הספר השש שנתי, רענון צוותי ההוראה והשקעה מאסיבית בתכניות הפדגוגיות הניתנות בבתי הספר. במקביל, הוכנסו לבתי הספר תכניות חינוכיות רבות כדי לטפח את ערך המצוינות בקרב תלמידי העיר ובמקביל לסייע לתלמידים הזקוקים לסיוע לימודי. ואכן התוצאות לא איחרו להגיע, כשרק לפני מספר שבועות פורסם מדד נוסף שמראה כי אור יהודה מדורגת במקום ה-12 בארץ בהשקעה של העירייה בתחום החינוך ובסכום שמושקע בכל תלמיד בשנת 2016 בהתאם לדוח שבוצע על ידי חברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי-בן שחר.

מנכ"ל העירייה, עופר תודר, מציין: "לא בכדי אור יהודה עושה קפיצת מדרגה כה גדולה. זה מבטא השקעה חסרת תקדים בתחום החינוך שמתבצעת כאן בשנתיים האחרונות ומסמלת יותר מכל את העובדה שהנהלת העיר אור יהודה שמה את נושא החינוך בראש סדר העדיפויות. בכל מקרה, זו תחילת הדרך ויש לנו עוד הרבה מה לעשות כי בסופו של יום הילדים הם העתיד שלנו".