אור יהודה כיכבה בוועידת הנדל"ן

4/12/2017 10:00
אור יהודה כיכבה בוועידת הנדל"ן (הגדל)

אור יהודה עמדה במוקד ועידת הנדל"ן שהתקיימה בשבוע שעבר באילת. תחת הכותרת "אור יהודה – מנסיגה לנסיקה" נערך פאנל שבו נכחו כ-500 איש מתחום הנדל"ן שהתעניינו בשינויים שעוברים על העיר בעקבות החתימה על הסכם הגג. ראש העיר, ליאת שוחט, התייחסה להתפתחות העיר, וציינה: "ההסכם באור יהודה מתבסס על אגרות והיטלי הפיתוח, כלומר להבדיל משאר הסכמי הגג, רשות מקרקעי ישראל העניקה לרשות עצמאות בניהול הפרויקטים והתזרים, וכך נוצרת מפת אינטרסים משותפת לטובת יישום מלא של התכניות. כדי להתגבר על מספר בעיות שהיו במחיר למשתכן בערים אחרות, ביקשתי לייצר רף תחתון לבינוי של יחידות הדיור במחיר למשתכן. אם בכל מקום אחר מתלוננים כיום על הבינוי הירוד, בשל המחירים הזולים, פה יצרנו תכנית בינוי מחייבת שהקבלן מחויב לעמוד בה למרות המחיר הזול שמקבל הצרכן".

בפאנל השתתף גם האדריכל גידי בר אוריין התל אביבי, שאמון על תכנון שכונת בית בפארק מצפון לכביש 461. במסגרת הוועידה אמר בר אוריין: "מפרט בינוי הוא כלי בידי הרשות המקומית כדי לייצר בינוי עשיר ואיכותי, ולא אמור לייקר את מחיר הדירה הסופי. העירייה בחנה פרויקטים אחרים של מחיר למשתכן והבינה שבמסגרת הישנה, כדי לחסוך עלויות, הקבלן בונה במפרט פחות ממינימום שלא מתאים לדיירים ולכן הרבה פורשים בדרך. מצאתי דרך להפוך את מחיר למשתכן לבניית יוקרה. נתתי שתי אפשרויות לחיפוי, שאחת מהן אמנם קצת מייקרת בכ־3% את העלויות, אבל זה משנה את פני השכונה לחלוטין, הרחק מהמראה האפרורי של המחיר למשתכן".

בפאנל השתתפו גם יורי גמרמן, מנהל אגף בכיר הנדסה ופיתוח תשתיות ברמ"י, טל וגנר מחברת אביב amcg שמפעילה את מנהלת ההתחדשות העירונית בעיר, וכן היועץ האסטרטגי ליאור חורב. את הפאנל הנחה העיתונאי עופר פטרסבורג.

במהלך ימי הוועידה נפתח לעוברים ושבים "מתחם אור יהודה" שדימה את האופן שבו העיר הולכת להיראות ואיפשר למתעניינים הצצה לאופן שאליו אור יהודה צועדת. לא מעט אנשים עצרו כדי לשאול שאלות ולקבל מידע כחלק מהשיווק העתידי של מיליון מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר. את עיריית אור יהודה מלבד ראש העיר ייצגו בוועידה חברי מועצת העיר, סבח יוסף ועופר בוזי, מנכ"ל העירייה, מר עופר תודר, גזבר העירייה, מר גיל גבריאל, והיועצת המשפטית, עו"ד שלומית שפינדל.