מנכ"ל משרד החינוך באור יהודה: "יש פה פוטנציאל גדול"

מנכ"ל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, ביקר באור יהודה ושמע על התכניות החינוכיות שהוכנסו השנה, ההשקעה ההולכת וגדלה בתחום החינוך והאתגרים שאיתם מתמודדת העירייה. ליאת שוחט, ראש העיר: "רפורמת יובלים מוכיחה את עצמה. אנו בכיוון הנכון להעמיד את חינוך ילדינו במקום גבוה"
6/11/2017 18:00
מנכ"ל משרד החינוך באור יהודה: "יש פה פוטנציאל גדול"

מנכ"ל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, הגיע בשבוע שעבר לאור יהודה לביקור עם צוות מורחב מטעם משרד החינוך יחד עם מנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך, חיה שיטאי, כדי לקיים מפגש עבודה ודיון מעמיק בנושא החינוך בעיר. כידוע, באור יהודה מושקעים תקציבים רבים בתחום החינוך, כאשר שליש מהתקציב הרגיל של העירייה מוקדש לטובת החינוך (למעלה מ-90 מיליון שקל, בלי תב"רים). הביקור נערך בשלב ג' של בית ספר אהוד מנור שנבנה השנה.

במהלך המפגש, הציגה ראש העיר, ליאת שוחט, את הנתונים המעידים על העמקת ההשקעה שבאה לידי ביטוי בתכניות חינוכיות רבות שנכנסות לכל בתי הספר. במפגש ציינה שוחט: "אנו שמים דגש על תכנון מערכת החינוך לשנים הבאות תוך טיפוח המצוינות וצמצום הפערים. רפורמת יובלים שהתחלנו בה לפני שנה מוכיחה את עצמה בזכות אחוז הנשארים בבית הספר הגבוה ביותר מזה שנים, נתון אשר מעיד על התהליך החיובי שאנו מובילים בעיר ואין לי ספק שאנחנו בכיוון הנכון להעמיד את חינוך ילדינו במקום גבוה".

מנהלת אגף החינוך, הגב' תמר חכימי, הציגה בפני אבואב ושיטאי את נתוני התלמידים, התכניות החינוכיות והאתגרים העומדים בפתח, ביניהם הכנת תכנית אסטרטגית לחינוך, חיזוק תוחשת הגאווה והשייכות וגיוס צוות חינוכי איכותי. לאחר שלב ההצגה, ציין מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "יש כיום באור יהודה הזדמנות להסתכל לכיוונים חדשים ולממש את הפוטנציאל הגדול כדי להגיע להישגים רבים. התרשמתי מהעשייה החינוכית הרבה שנעשית כאן". בסיום ההצגה, פנה אבואב לכל מנהלי בית הספר בשאלות נקודתיות הנוגעות לכל אחד מהם וקיים דיון פתוח בנושאים הרלוונטיים שעל הפרק.