ליאת שוחט בכנס של מל"א: "חינוך טוב לא מתחיל בכיתה א'"

ביום עיון שהתקיים בשבוע שעבר במרכז ללימודים אקדמיים ועסק בנושא "הגיל הרך כמעצב חברה" ציינה חברת הכנסת שאשא-ביטון: "אין סטנדרטים, אין מערך פיקוח או בקרה על המתרחש בקרב ילדי הגיל הרך"
6/11/2017 10:00
ליאת שוחט בכנס של מל"א: "חינוך טוב לא מתחיל בכיתה א'"

ביום עיון שהתקיים בשבוע שעבר במרכז ללימודים אקדמיים (מל"א) באור יהודה בנושא "הגיל הרך כמעצב חברה", הסבירה ח"כ יפעת שאשא ביטון כי "אין סטנדרטים, אין מערך פיקוח או בקרה על המתרחש בקרב ילדי הגיל הרך". לדבריה "ילדים לא נולדים בגיל שנתיים וצריך ליצור מערך פיקוח על מסגרת הגיל הרך. העבודה סביב הנושא מעוררת התנגדויות רבות מצד ארגונים וגופים המפעילים מסגרות לגיל הרך". הכוונה של שאשא ביטון להביא לחקיקה ולהסדרת הנושא בדיוק באותו אופן בו שונתה התקינה ותשלומי ההורים במעונות היום.

את יום העיון פתחה ראש העיר, ליאת שוחט, שציינה בדבריה כי "מאז בחירתי לתפקיד, הנחלתי תפיסה כי חינוך טוב לא מתחיל  רק בכיתה א' אלא מתחיל כבר בגיל לידה. לכן כשליש מתקציב העירייה מושקע בחינוך. אנו משקיעים בילדים מגיל המעונות כמו גם בצוותים החינוכיים".

יום העיון שנערך במל"א בשיתוף המרכזים הקהילתיים בישראל, החברה למתנ"סים ועיריית אור יהודה ריכז קהל רב שהשתתף באופן פעיל בדיונים. בין הדוברים היו גם פרופ' מנואל טרכטנברג שפרש מהכנסת לאחרונה, עו"ד ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד וד"ר עירית קינן, ראש המגמה לחברה וחינוך במל"א. פרופ' טרכטנברג עסק בדבריו בצורך להכשיר מקצועית-חינוכית צוותים שיתמקדו בטיפול בגיל הרך באופן מיומן בהתאם לחינוך הנדרש.