נשיא האוניברסיטה הפתוחה: "מכללת אור יהודה – מפעל מיוחד במינו"

פרופ' קובי מצר הגיע בשבוע שעבר לביקור במכללת אור יהודה ופגש את ראש העיר עו"ד ליאת שוחט ומנהלת המכללה גלית ששון, שהציגה את שיטת הלימודים הייחודית במקום ואת העובדה כי שיעור ההתמדה במכללה הוא מהגבוהים בישראל – 81%. מצר שוחח עם סטודנטים, שציינו: "המכללה מאפשרת לי להגשים חלום"
24/09/2017 18:00
נשיא האוניברסיטה הפתוחה: "מכללת אור יהודה – מפעל מיוחד במינו" (הגדל)

נשיא האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' קובי מצר, הגיע בשבוע שעבר לביקור במכללת אור יהודה לאור ההישגים המרשימים של הסטודנטים לתואר ראשון במכללה. מצר שהגיע בליווי בכירים מהאוניברסיטה הפתוחה פגש את ראש העיר עו"ד ליאת שוחט, מנכ"ל העירייה, עופר תודר, מנכ"ל המתנ"ס, רענן מור, ומנהלת המכללה, גלית ששון.

במהלך הביקור, הציגה גלית ששון, מנהלת המכללה, את שיטת הלימודים הייחודית במכללה לתואר ראשון ושני מטעם האוניברסיטה הפתוחה, והדגישה כי ישנו שיעור התמדה מהגבוהים בישראל – 81 אחוז מהסטודנטים מסיימים את התואר בהצלחה. בביקור נכחו גם מספר סטודנטים לתואר ראשון, שהביאו את סיפורם האישי. סוזי בר, בעלת עסק לשירותי אחזקה וניקיון, ציינה במפגש: "מכללת אור יהודה מאפשרת לי להגשים חלום, אבל זה יותר מזה. יש לי הפרעת קשב קשה והיא שמנעה ממני להגיע לתואר המיוחל תמיד. זו דוגמה לילדים שלי, והיופי בקבוצה שנוצרה הוא שהחזקים יותר עוזרים למי שמתקשה ונהיינו ממש משפחה. אני חיה באורח חיים מטורף, נלחמת על הזמן, אבל אני לומדת כי זה חשוב לי מאוד ושיטת הלימודים הזו מאפשרת לי להשיג תואר, וזה מדהים".

מכללת אור יהודה לא מציבה תנאי סף בלתי אפשריים בפני מי שרוצה ללמוד: "אנחנו מאמינים שלכל אדם המעוניין ללמוד צריכה להינתן ההזדמנות ללמוד. תנאי סף כמו בגרות או פסיכומטרי מונעים מאנשים טובים שזמנם קצר ורוצים לרכוש השכלה את האפשרות הזו. אנחנו נותנים להם אפשרות להיכנס, אבל הם חייבים להצליח. אין אפשרות לקבל תואר אצלנו ללא השקעה", הדגישה גלית ששון.

בביקור עדכנה ליאת שוחט על העבודה המתקיימת בימים אלו לפתיחת מרכז צעירים בעיר במטרה להניע כמה שיותר צעירים אל לימודים אקדמיים, והוסיפה: "בשנתיים האחרונות נחשפתי לעשייה המדהימה שמתרחשת במכללת אור יהודה. הן העירייה והן המכללה מכוונים להצלחה של כל אחד מהסטודנטים.

נשיא האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' קובי מצר, סיכם את הביקור, כשציין: "אני חושב שזהו מפעל מיוחד במינו. האפשרויות שיצרו במכללת אור יהודה מעניקות לסטודנטים הזדמנות לסיים את התואר בהצלחה וזה משהו שלא רואים בכל מקום". בסיום הביקור, הבטיח הנשיא כי שיתוף הפעולה בין המוסדות רק יתעצם ויתגבר ברוח החזון שהציגה מנהלת המכללה.

***

מכללת אור יהודה הוקמה לפני כ-20 שנה והיא מציעה מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון, כולל במסלול הוראה, תואר שני ולימודי תעודה עם קורסים מקצועיים בתחומי החינוך לגיל הרך, הדברה, חשבות שכר, הנהלת חשבונות, איוד, מזכירות רפואית ועוד. הקורסים מוכרים ע"י משרד הכלכלה, לשכת רואי החשבון ומוכרים לפיקדון של חיילים משוחררים. מכללת אור יהודה אף מציעה קורסים ללימוד אנגלית מדוברת ואנגלית עסקית בשיתוף ברליץ.