מזרח ומערב התערבבו בערב חד פעמי

מרכז מורשת יהדות בבל ועיריית אור יהודה קיימו מופע ששילב פיוטים ושירה בבלית מאת הפייטן הרב דוד מנחם ואמנית הגיטרה הקלאסית הבינלאומית ליאת כהן, שהגיעה במיוחד מחו"ל וביצעה את שיריה עם רביעיית "כרמל"
14/09/2017 11:00
מזרח ומערב התערבבו בערב חד פעמי

רגע לפני החגים, הפיקו מרכז מורשת יהדות בבל בשיתוף עיריית אור יהודה מופע מוסיקלי מיוחד בהיכל התרבות. המופע שילב פיוטים ושירה בבלית מאת הפייטן הרב דוד מנחם ואמנית הגיטרה הקלאסית הבינלאומית ליאת כהן, שהגיעה במיוחד מחו"ל לטובת המופע וביצעה את שיריה יחד עם רביעיית מיתרים "כרמל". מדובר בחיבור מפתיע וחדשני שהתקבל בפתיחות והקשבה רבה מצד הקהל הרב שהגיע לאירוע.

במרכז האירוע עמדה יצירתו הקלאסית של בעז בן-משה "חמסה" שבה שולבו מוטיבים עבריים ובבליים שעוררו התרגשות בקרב יוצאי עיראק באולם. מי שעודדה את קיום האירוע היא ראש העיר ליאת שוחט, שציינה בפני הקהל: "יש הרבה מאוד משמעות לכך שהעירייה ומרכז מורשת יהדות בבל משלבים ידיים כדי לקיים אירועי תרבות ומוציאים לפועל תכנית עשירה שפותחת בפנינו צוהר אל התרבות הבבלית. החזון שלי עבור אור יהודה הוא להפוך את העיר שלנו לכזו שמשלבת את ההיסטוריה והעבר בחיי התרבות היומיומית ואנו נמשיך לחזק את הקשר הזה גם לעתיד".