מאות תושבי אור יהודה השתתפו בערב בידור ופולקלור בוכרי

בהשתתפות מאות תושבים מהקהילה הבוכרית בעיר, נערך בהיכל התרבות ערב שהתקיים ביוזמת העירייה וקונגרס יהודי בוכרה. הפעילים הקהילתיים החדשים הוצגו והועלו מופעי שירה, ריקוד והתיאטרון הקהילתי. ליאת שוחט, ראש העיר: "נמשיך להרחיב את הפעילות עבור הקהילה הבוכרית בעיר"
11/09/2017 12:15
מאות תושבי אור יהודה השתתפו בערב בידור ופולקלור בוכרי

ערב שירה ובידור לקהילה הבוכרית באור יהודה נערך בשבוע שעבר בהיכל התרבות ביוזמת עיריית אור יהודה וקונגרס יהודי בוכרה, כל זאת כדי לציין את השנה החדשה. תכנית הערב החלה בהצגה קצרה של התיאטרון הקהילתי הבוכרי של אור יהודה, ובהמשך בהנחייתו של הבדרן והשחקן אליק שמעונוב, שהעלה קטעי סטנד-אפ ובידור בשפה הבוכרית. את הערב כיבדו בנוכחותם ראש העיר ליאת שוחט, סגנה אפי גוטמן, חברת המועצה ז'אנה כהן, ומנכ"ל קונגרס יהודי בוכרה, הרב יהודה בלוי.

גאולה ישראל, ראש צוות קהילה וקליטה באגף הרווחה, יחד עם מנהלת אגף הרווחה, ד"ר אסתי אשל, הציגו בפני הקהל את הפעילויות הקהילתיות הרבות שהתקיימו השנה עבור הקהילה הבוכרית ועדכנה באשר לקורס הפעילים שנפתח באור יהודה, כאשר בימים אלו עוברים אותם פעילים מהקהילה הבוכרית הכשרה. הם זומנו אל הבמה וקראו לקהל להיות מעורב ולהשתתף בתוכניות התרבות וההעצמה לקהילה הבוכרית בעיר.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בנאומה: "אני מעריכה מאוד את כל הפעילויות שמתקיימות בעיר למען הקהילה, ואנו נפעל להמשיך ולהרחיב אותן אף מעבר לכך. הקהילה הבוכרית בעיר חשובה לי מאוד, ואני מאמינה שבאמצעות עבודת שטח שתתבצע יחד עם הפעילים הקהילתיים, נוכל לעשות יותר עבור הקהילה". מנכ"ל קונגרס יהודי בוכרה, הרב יהודה בלוי, הוסיף: "בשל הגודל המשמעותי של הקהילה בעיר, הקונגרס מעוניין לשים דגש על הקהילה ועל הצרכים שלהם".

מיד לאחר הנאומים, הוזמן אל הבמה הילד נתנאל יונייב, בעל לקות ראייה המשמש כסולן להקת פרחי ירושלים. יונייב ריגש את הקהל בקולו וסחף תשואות רמות. בהמשך הופיעו יעקב דוידוב ולהקתו, הזמר בני דניאל קטנוב, הזמר אלישע רפאלוב והרקדן דימיטרי מרקוב.