שנת הלימודים באור יהודה נפתחה ברגל ימין

כ-7,661 תלמידים פתחו את שנת הלימודים ב-17 בתי ספר וב-48 גני ילדים שבהם הושקעו מיליוני שקלים במהלך הקיץ. העירייה העניקה קופסאות אוכל לתלמידים שנכנסו לכיתה א'. ראש העיר, ליאת שוחט, שסיירה בין מוסדות החינוך, ציינה: "פתחנו את שנת הלימודים ללא תקלות"
4/09/2017 17:00
שנת הלימודים באור יהודה נפתחה ברגל ימין

שנת הלימודים באור יהודה נפתחה ברגל ימין וכמעט באפס תקלות. לאחר היערכות של כחודשיים לפתיחת שנת הלימודים, שכללה שיפוצי קיץ רבים במוסדות החינוך ובגני הילדים ובהשקעה של מיליוני שקלים, התייצבו ברחבי אור יהודה במוסדות החינוך כ-7,661 תלמידים שיתחנכו בעשרה בתי ספר יסודיים, בשבעה בתי ספר על יסודיים, וב-68 גני ילדים. ראש העיר, ליאת שוחט, ששמה את החינוך בראש סדר העשייה שלה, סיירה בין המוקדים השונים יחד עם סגן ראש העיר אפי גוטמן, מנהלת אגף החינוך תמר חכימי וסגניתה מרים פרידמן, והתרשמה מהעשייה.

במהלך הקיץ האחרון נפתחו שני גני ילדים חדשים, האחד הוא גן אגוז בשכונת נווה רבין שזכה למבנה זמני מושקע הן בפנים הגן והן בחצר, והשני הוא גן תקשורתי דולב הממוקם ברחוב אור יום. בכל בתי הספר התקיימו טקסים חגיגיים לקבלת התלמידים החדשים, וכניסות בתי הספר עוצבו במיוחד עבור התלמידים, כאשר כל בית ספר ביצע את התכנית שלו עבור היום הראשון ללימודים. עיריית אור יהודה העניקה תשורה לתלמידי כיתות א' הנרגשים – קופסת אוכל ממותגת וכן מגנטים הכוללים תפריט בריא למשך כל השבוע. בנוסף, תלמידי כיתות ז' שהחלו את מסגרות הלימוד העל יסודיות התחדשו באוזניות. כל תלמידי העיר קיבלו מגנטים שהופקו בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ובהם מופיע לוח החופשות השנתי.

במהלך השנה הקרובה ייכנסו מספר תכניות חינוכיות חדשות. במסגרת פרויקט "חינוך לפסגות" מאותרים ילדים ובני נוער בעלי פוטנציאל למצוינות, ומתקיימות עבורם שעות לימוד נוספות אחר הצהריים כדי לממש את יכולותיהם ולהצטיין בלימודים. פרויקט הדגל של העיר הוא פתיחת שישה מרכזים ללימודי מדע, חלל ורובוטיקה בשיתוף עם עמותת ytek העוסקת בחינוך מדעי-טכנולוגי. הפרויקט יתבצע בשלב הראשון בבתי הספר אהוד מנור, אלונים, סביונים, סעדיה גאון, שיזף וחט"ב יובלים.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בסיומו של היום: "בחודשיים האחרונים עבדנו בעיריית אור יהודה מסביב לשעון במטרה שהיום הזה יהיה יום מיוחד, כמו שהוא אמור להיות ואכן פתחנו את שנת הלימודים הזו כמעט באפס תקלות. בימים הקרובים אף יושלמו כלל ההכנות במוסדות החינוך ויתאפשר לכל הילדים לקבל את הטוב ביותר במוסד החינוכי שלהם. הושקעו מיליוני שקלים בשדרוג מוסדות החינוך והכשרתם לשנה החדשה. נבנו כיתות חדשות, שודרגו חדרי השירותים והמטבחים, נרכש ריהוט וציוד טכנולוגי ופותחו החצרות והמתקנים. המערכת העירונית הפנימה שהצרכים ההולכים וגדלים של ילדנו הם בראש סדר העדיפויות. הצוותים החינוכיים עברו הכשרות, בוצע ריענון בכוח האדם במידת הצורך, ושמנו דגש ניכר על הסביבה הלימודית. כיתה נאה היא לא רק מעטפת, היא כלי הכלה טוב יותר לערכים ולהישגים לימודיים. זו ההזדמנות שלי להגיד תודה לכל הצוותים העירוניים, ובראשם מחלקת תחזוקת מוסדות חינוך, אגף החינוך, אגף שפ"ע, הפיקוח והשיטור העירוני וביטחון מוסדות חינוך שבלעדיהם היום הזה היה נראה אחרת ולאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת, מעשירה ופורייה".

קרדיט צילום: Rstudio