תלמידי תיכון יובלים השתתפו לראשונה ב"מסע ישראלי"

19/04/2017 10:00
תלמידי תיכון יובלים השתתפו לראשונה ב"מסע ישראלי" (הגדל)

שכבת י"א בתיכון יובלים השתתפה השנה בפעם הראשונה ב"מסע ישראלי". מדובר במסע מורכב המציב אתגרים פיזיים ומנטליים בפני התלמידים, ומפגיש אותם עם החברה הישראלית המגוונת. זו כאמור הפעם הראשונה שתלמידי התיכון משתתפים בתכנית החשובה, כאשר מנהל בית הספר השש-שנתי, ד"ר נתי ברק, מציין כי מעתה ואילך כל שכבה בתיכון תשתתף במסע.

התכנית של "מסע ישראלי" מבוססת על תנועה בציר גיאוגרפי מקצוות הארץ דרך שפלת יהודה ובהתאמה לציר הגיאוגרפי מוגדר ציר רעיוני סביב שישה מעגלי זהות שונים. במרכזו של המעגל עומדים המשתתפים ובוחנים את הזדהותם ושייכותם לכל אחד ממעגלי חייהם: מעגל אני ועצמי, מעגלי הקבוצה והחברה ומעגלי העם, הארץ ומדינת ישראל.

במהלך המסע הגיעו לפגוש את התלמידים ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מנכ"ל העירייה, עופר תודר, ומנהלת אגף החינוך, תמר חכימי. ראש העיר העניקה לתלמידים שי מתנת עיריית אור יהודה. תלמידי שכבת י"א עמדו במסע בהצלחה מרובה, והדגישו בסיומו: "אנחנו מרגישים שלא רק שחזרנו מגובשים יותר, אלא גם אזרחים טובים יותר".