קו 77 מאור יהודה לפתח תקווה נכנס לפעולה

20/03/2017
קו 77 מאור יהודה לפתח תקווה נכנס לפעולה

קו אוטובוס מספר 77 שמחבר בין אור יהודה לבין פתח תקווה ייכנס לפעולה החל מיום שישי הקרוב. מדובר בקו חדש שהוכנס למכרז בו זכתה לאחרונה חברת קווים, והוא יספק שירות לתושבי אור יהודה שמעוניינים להגיע לפתח תקווה, כאשר הוא יעבור בקריית אונו, בית החולים בילינסון ויגיע עד לתחנת הרכבת בקריית אריה. כמובן שהקו יעשה את הדרך ההפוכה מפתח תקווה לאור יהודה דרך אותן תחנות. חשוב להדגיש כי כמו קו 1, גם קו 77 יחובר לשכונת נווה רבין, שהייתה עד לאחרונה מנותקת מתחבורה ציבורית.

כמו כן, בעקבות דרישת עיריית אור יהודה, לאחרונה הוגברה התדירות של קו 236 שמחבר בין אור יהודה עם חוף הים של תל אביב ועם איזורי הבילוי והתעסוקה באיזור אלנבי. תדירות הקו עלתה משש נסיעות לכל כיוון ל-12. כמו כן, מסלול הקו שונה בהתאם לדרישות העירייה כך שהוא יעבור כעת דרך רחוב אלנבי ויספק שירות באמצעות נסיעה באוטובוס אחד ולא בשניים כפי שהיה עד כה. למרות השינוי המבורך, עיריית אור יהודה פועלת להגברת התדירות עוד יותר. בהמשך הדרך מתוכנן לפעול בעיר גם קו 45 שיעבור דרך רידינג בתל אביב ויגיע לאור יהודה.

אפי גוטמן, סגן ראש העיר ויו"ר ועדת התנועה העירונית, מציין: "אני שמח שמשרד התחבורה קשוב לצרכים של תושבי אור יהודה ונעתר למרבית בקשותינו. עדיין יש מקום לשיפורים ואנחנו פועלים בנושא. אנחנו דורשים ממשרד התחבורה לבצע סקר צרכים כדי לבדוק מהן הדרישות של תושבי העיר ובהתאם לכך נפעל להרחבת שירותי התחבורה הציבורית לרווחת תושבי העיר".