אודות המחלקה המשפטית

המחלקה המשפטית בעיריית אור יהודה מספקת שירותים משפטיים לעירייה בתחומי הייעוץ המשפטי, הייצוג המשפטי של העירייה כלפי גורמי חוץ, הדרכה והנחייה למוסדות העירייה, ועדותיה ועובדיה.

היועץ המשפטי לעירייה מהווה גורם מרכזי בתפקודה החוקי של הרשות ובניהולה התקין.

העירייה מחויבת למנות יועץ משפטי על פי חוק הרשויות המקומיות (ייעוץ משפטי) התשל"ו 1975.

תפקידיה ותחומי אחריותה של המחלקה המשפטית בעיריית אור יהודה כוללים:

·        ייעוץ משפטי לראש העירייה, חברי המועצה הנבחרים ומנהלי העירייה בכל הסוגיות המשפטיות הצפות ועולות, בעת מילוי תפקידם

·        ייעוץ משפטי למחלקות השונות בעירייה ומתן שירותים משפטיים בנושאי תכנון ובנייה, מכרזים, חוזים, מקרקעין ארנונה, גביית אגרות, היטלים ותשלומי חובה, חינוך, רווחה רשויות מקומיות ומשפט מנהלי

·        השתתפות בישיבות מועצת העיר וליווי משפטי בהליכי חקיקה מקומיים

·        הגשת כתבי אישום בעבירות על חוקי עזר מקומיים, חוק חינוך חובה, חוק רישוי עסקים וחוקים נוספים שהעירייה אחראית על אכיפתם

·        הגשת תביעות אזרחיות וניהול הליכי הוצאה לפועל בשם העירייה ולמענה

·        ייצוג והופעה בבתי משפט, בתי דין לעבודה וועדות ערר, ועדת הנחות בג"צ ובוררויות ומגן על אינטרס העירייה.

תפקידים וסמכויות

זמני קבלת קהל - בימי א', ג'  בין השעות 12:30- 8:30

לתיאום פגישה יש להתקשר למספר הטלפון  - 5388136- 03

בקשות לביטול או הפחתת קנסות שלא בימי קבלת קהל יונחו בתיבת הדואר שמחוץ למשרד בצירוף - צילום ברירת הקנס, בקשה לביטול/הפחתה וצילום אישורים רלוונטיים. תשובות ישלחו בדואר.